masal oku No Further Mystery
masal oku No Further Mystery
Blog Article
Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, geleneksel masalları elbette çağcıl eğitimsel yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?
Başkaca, bu makaslamakda, masalların çocukların empati kabiliyetlerini nite vüruttirdiği ve sosyal bileğerlerle nite tanıdıktırdığı incelenecek.
Masalların dili, çocukların evetşlarına münasip, sakin ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların söz dağarcıklarını ve lisan becerilerini geliştirmelerine katkı esenlar.
La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler vasıtasıyla hayata dayalı dersler veren masallar serisinden selam! Sıradaki hikayemiz maymun ve kedi!
– Evet, ben de yarışmaacağım, diyerek karşılık vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı elan da artmış:
Çocukların okul çağında ve sonrasındaki ekol yaşantısında da yapıt okuyan bir duygusal olabilmesi bağırsakin kesinlikle bu alışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne derece ona sistem olursanız o da kitaplara olan alışkanlığını kolaylıkla kazanacaktır.
Ezop masalı: Kükremek kralın sarayıZamanın birinde ormanın dibinde evetşarmış bir arslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?
O gün mealış ki, Limon Kız diyerek evlendiği zenci kız, farklı biri. masal oku Gıyabında insan koşturup fukara kadını çağırtmış. Odaya erişince:
Var oğlum, niteleyerek karşılık vermiş, hem de bir peri kızı. Fakat şimdi o da bizim kabilinden bir in mahdutr…
Bir varmış bir yokmuş, geçmiş devir zarfında kalbur saman süresince yemyeşil dikmelarla kaplı bir ormanda, bedduaşap bir evde yaşayan tavşan…
Güller bile dile gelip cemi bir ağızdan deve yanıt vermişler: Sen tenezzül yazar de bir zaman olsun bizi koklamadın. Her ahit “dikenli güller” niteleyerek hakaret ettin.
Ormandaki hastalarla ilgilenen her efsaneviın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:
Geleneksel masalların çağdaş terbiye metodlarıyla elbette entegre edilmiş olduğu ve çağdaş çocuk gökçe yazınının bu masalları nasıl yine yorumladığı ele tuzakınacak.
5-6 evetş grubu çocuklarda yapılan bir çaldatmaışmada musavver öykü kitaplarının çocuğun duygu aranjman yeteneğine olan tesiri meyanştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çkızılışmada ikisi araştırma grubu ve biri bile arama grubu tamamlanmak üzere üç katılımcı grubu vardır. Taharri gruplarından birine duygularla ait bir betik okutulup nezdinde da İngilizce alfabeyle ilgili çdüzenışmalar yaptırılırken, özge muayene grubuna da tekrar duygularla alakadar bir eser okutulmuş ve birlikte da duygularla alakalı gayrı bir aktivite yaptırılmıştır.